joi, 3 noiembrie 2011

Dănţuiesc pentru tine

Stimatul domn Einstein, într-o pauză de ţigară luată în timp ce lucra la teoria relativităţii, cugeta cam aşa : "Politica e un pendul ale cărui balansuri între anarhie şi tiranie sunt întreţinute de iluzii revigorate în permanenţă."
Domnul Constantin Severin, într-o pauză de cafea luată în timp ce se chinuia cu lucrarea "Zid şi neutrino", spune că politica ar fi "o dansatoare cu rochia din bancnote false ".

Stimatul popor, în timp ce se chinuia să lungească pauza de ţigară şi cafea, a găsit de cuviinţă să asemuiască politicianul cu şarpele ăla ce iese din oala fachirilor cînd ăştia fluieră melodii patriotice şi zornăie pungile cu galbeni.
 Sînt sigur că de-a lungul vieţii dumneavoastră aţi întîlnit mai multe feluri de politicieni da', probabil că n-aţi ştiut să-i clasificaţi şi i-aţi băgat pe toţi un aceiaşi oală ; ei bine, în ajutorul nostru, a ălor mai puţin dibaci, un grup de cercetători a realizat, după o serie de atente analize coroborate cu adîncile ziceri de mai sus, corelarea dintre politică şi dans şi chiar clasificarea "dansatorilor" în mai multe categorii, cum ar fi:

Vîslaşul
Dacă dai cu ochii de el, ţi se pare că face cuiva semne de genul "Vino-ncoace, votează-mă!" E comod să stai pe lîngă el pentru că, vîslind cu o singură mînă, nu se mişcă din loc. Totuşi, rişti să-ţi bage degetele în ochi dacă simte că pierde "ritmul" şi trebuie să vîslească mai abitir.
 Instigatoarea
Îi place "dansul" în doi.Patru...cu cît mai mulţi, cu atît mai bine. Se învîrte în jurul Preşedintelui, îl mîngîie ca şi cum ar fi doar ei doi noaptea în parc şi dansează de obicei cu mîinile pe fundul lui. Şi nu numai cu mîinile...

Figurantul
El stie, măi! El a învăţat toate citatele despre iubirea de patrie pe dinafară. Are tot felul de scheme pentru care îi trebuie spaţiu. Aşadar, dacă vei auzi în mijlocul unei piese strigătul "O7!", dă-te la o parte că figurantul ştie şi roata! Cel mai bine e să fii cu ochii pe el ca să vezi cînd îşi ia avînt. Doar aşa să mai ai timp să te retragi din calea uraganului, că altfel s-ar putea să primeşti o directă-n falcă fără s-o meriţi .
 Încruntatul

Stă mereu încruntat. Nu pentru că îl strîng adidaşii sau că are maioneză pe tastatură, ci pentru că are mereu impresia că nu îi ies bine figurile. De fapt, nici nu-i place să "danseze". Însă n-are ce face, "discoteca" e cel mai prielnic loc de agăţat puicuţe. Şi medalii! Oricum, nimeni nu-l remarcă, dar asta nu-l face mai puţin exigent cu el însuşi. Îi place foarte mult să zică de alţii că nu ştiu să "danseze"; da' şi mai mult îi place să spună că NUMAI el ştie. Şi-a conceput un stil de "dans" pentru a parcurge toată "sala".Se străduieşte pînă reuşeşte.

Ţopăitorul
"Dansează" în contratimp. Nu "simte" muzica, dar îl inspiră zgomotul şi agitaţia din jur. Produce un "dans" asemănător cu step-ul. Nu , nu ăla al lui Fred Astaire, ci al lui Stepan Stepanovici (cică în famiglia respectivă erau foarte mulţi membri şi dimineaţa ţopăiau nerăbdători în faţa uşii de la baie). Dacă n-ar sări ca pe arcuri, ar sta ca pe ace. Aşa că ţopăie cu voioşie şi fredonează fals.
 Fetele de la Căpîlna
"Dansatorul" de grup-haită, după o metodă experimentată cu succes din moşi-strămoşi: un pas înainte-doi înapoi. Periodic, pasu' înainte este omis!
 No, dacă nici dupa aşa frumuseţe de îndreptar n-o să recunoaşteţi politicienii, io zic să staţi blînzi la masă şi să vă terminaţi consumaţia în linişte...aşa, ca mine :D
  'Ai să v-auziţi buni "dansatori"!


 C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu